Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η όπερατου Αισχύλου σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου και μουσική Παναγιώτη Καρούσου.Η όπερα παρουσιάστηκε στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία».
Η οργάνωση του εκπαιδευτικού αυτού Προγράμματος έγινε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, με την στήριξη του Δήμου Κορινθίων και της Α? Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας. Την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης είχε η κ. Τσαπάλου Αναστασία, Μουσικός Υπεύθυνη Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, η οποία και παρουσίασε την όπερα.
Χαιρετισμούς και εισηγήσεις έκαναν: η κ. Τσαπάλου Αναστασία, μουσικός, Υπεύθυνη Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, η Δρ. Χρυσούλα Τσίγκρη, Σχ. Σύμβουλος Γαλλικών Δ.Ε. Α΄ Αθήνας- Συντονίστρια του Προγράμματος, η κ. Στάθη Βασιλική ΠΕ 02, Διευθύντρια του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, η κ. Αικατερίνη Παναγιούλα Διακογεωργίου- εκπαιδευτικός και ο κ. Παναγιώτης Καρούσος -συνθέτης της όπερας.
Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή των μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου: Ο Γιώργος Καραμπίνης απήγγειλε απόσπασμα της τραγωδίας αναφερόμενο στη διαμάχη του Προμηθέα με τον Δία. Ο Δημήτρης Κατεμής απήγγειλε κείμενο της τραγωδίας αναφερόμενο στις τέχνες.
Το Παράδειγμα προσωδίας της αρχαίας ελληνικής λυρικής ποιήσεως σε φράσεις της τραγωδίας «Προμηθεύς Δεσμώτης» του Αισχύλου στα Αρχαία Ελληνικά σε επιμέλεια του εκπαιδευτικού Δημήτρη Νικολάου Πολιτικών Επιστημών, ερμηνεύτηκε από την Εύα Οικονόμου- τραγούδι, τον Δημήτρη Στέφα- πιάνο, την Μπινιάρη Τσαμπίκα-βιολί και τον Γιάννη Φίλη -κλαρίνο. Επίσης στην τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης βοήθησαν οι μαθητές: Φίλιππος Πολυδωρόπουλος και Χρήστος Τζαφέρης.