Archive for the ‘Διαγωνισμοί’ Category

 

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κορινθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Νομού μας που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Θαλής 2017-18».
Συγχαίρει όμως ιδιαίτερα τους μαθητές που διακρίθηκαν και τους καλεί να λάβουν μέρος και στον επόμενο διαγωνισμό με την ονομασία «Ο Ευκλείδης» που θα γίνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9 π. μ. στο 2ο ΓΕΛ Κορίνθου.

Ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ συγχαίρουμε τη μαθήτρια του σχολείου μας ΜΑΝΙΦΑΒΑ ΓΕΩΡΓΙΑ για τη διάκρισή της και της ευχόμαστε να διακριθεί και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

 

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε έναν διαγωνισμό έκθεσης με θέμα :

« Ευρωπαϊκή ιθαγένεια : πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης. Όπως ορίζεται από το άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ποια δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας ; » ,

στον οποίο πήραν μέρος 280 μαθητές και μαθήτριες από όλα τα λύκεια της περιφέρειας και οι οποίοι πληρούσα κάποιες προϋποθέσεις ( σχολική επίδοση, πιστοποιητικά ξένων γλωσσών). Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν ένα δωρεάν τριήμερο ταξίδι στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είχα την ευκαιρία, τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπήσω το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου και να είμαι ένα από τα 24 μέλη της ελληνικής αποστολής που ταξίδευσε μέχρι το Στρασβούργο για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Ευρωβουλής των νέων στις 30/11/2017.

Η αναχώρηση μας έγινε το πρωί της 29 Νοεμβρίου από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με προορισμό την Φρανκφούρτη. Από εκεί μεταφερθήκαμε με λεωφορείο στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη, όπου είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε λίγες ώρες, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκεφθήκαμε το Μπάντεν-Μπάντεν. Αργά το βράδυ φτάσαμε στο Στρασβούργο.

Το επόμενο πρωί , 30/11/2017, φτάσαμε με λεωφορείο στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συναντήσαμε και άλλους μαθητές του λυκείου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μας προσφέρθηκε πρωινό, κατά τη διάρκεια του οποίου ενημερωθήκαμε αναλυτικά για το πρόγραμμα της ημέρας. Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες ?Ευρωβουλευτές?, χωριστήκαμε σε πολυεθνικές ομάδες εργασίας με βάση το θέμα που είχαμε προετοιμάσει πριν το ταξίδι. Αφού μεταφερθήκαμε στην ημικύκλια αίθουσα της Ολομέλειας, πήραμε τις θέσεις μας στα βουλευτικά έδρανα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από κάποια εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου και ακολούθησε παρουσίαση της κάθε χώρας και συζήτηση για την Ευρώπη με ερωτήσεις που έκαναν οι μαθητές στην εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου. Ακολούθησε γεύμα και παιχνίδι γνώσεων με ομάδες 4 ατόμων με 4 διαφορετικές εθνικότητες.

Στις 14:00 μ.μ. , οι ομάδες εργασίας αποσύρθηκαν ξεχωριστά, προκειμένου η κάθε μία να εκλέξει τον πρόεδρο και τον εκπρόσωπό της και να συντάξει μία έκθεση απόψεων σχετικά με το θέμα που είχε αναλάβει. Την έκθεση αυτή θα έπρεπε μα υπερασπιστεί ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας.

Ενώ εξελισσόταν η συνεδρίαση, υπήρχε η δυνατότητα οι μαθητές να εκφράσουν τη γνώμη τους και να κάνουν ερωτήσεις ή και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των άλλων παρευρισκόμενων. Μετά από συζήτηση και διευκρινίσεις πάνω σε κάθε πρόταση, σχηματίστηκε η ημερήσια απόφαση της ομάδας.

Έπειτα, η κάθε ομάδα παρουσίασε την απόφασή της στην Ολομέλεια, ενώ με τη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, οι μαθητές ενέκριναν ή απέρριπταν το προτεινόμενο ?νομοσχέδιο?.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 18:00 μ.μ με το άκουσμα του ύμνου της Ευρώπης, ενώ η ημέρα τελείωσε με απονομή βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού που είχε προηγηθεί και πιστοποιητικών συμμετοχής σε όλα τα παιδία, υπογεγραμμένων από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Το ίδιο βράδυ, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στη χριστουγεννιάτικη αγορά και τους δρόμους του Στρασβούργου. Το επόμενο πρωί αναχωρήσαμε οδικώς για την Ζυρίχη, από όπου και πήραμε το αεροπλάνο της επιστροφής.

Το ταξίδι αυτό, καθώς και η ημέρα στο Κοινοβούλιο, θα μου μείνουν αξέχαστα. Πρώτα απ? όλα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγω έστω και λίγο από την καθημερινή ρουτίνα και το πρόγραμμα του σχολείου, αλλά κυρίως γιατί είχα τη δυνατότητα να δω στην πράξη πώς παίρνονται οι αποφάσεις και πώς ψηφίζονται καθημερινά οι νόμοι που αφορούν το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη. Εκτός αυτού, μπόρεσα να έρθω σε επαφή με παιδιά της ηλικίας μου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να ανταλλάξω απόψεις και ιδέες και να διαπιστώσω ότι οι νέοι της Ευρώπης έχουν τα ίδια όνειρα με εμάς στην Ελλάδα, αλλά όχι τους ίδιους φόβους για το μέλλον. Είχα τέλος την ευκαιρία να δω πανέμορφα μέρη και να γνωριστώ καλύτερα με αρκετά παιδιά της ελληνικής αποστολής.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σχολείο μου που μου έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι. Εύχομαι τα σχολεία να παίρνουν συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες και θα συνιστούσα σε κάθε παιδί που θα του δοθεί κάποια αντίστοιχη ευκαιρία, να την εκμεταλλευτεί, γιατί το κέρδος που θα αποκομίσει από μία τέτοια εμπειρία είναι πολύ μεγάλο.

Ιωάννα Μαρκοπούλου, 4ο ΓΕΛ Κορίνθου

img1

 

img2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

diagwnismos-biologia-alimoslive-1203-1

 

 

getinvolved_icon

 

getinvolved_icon

 

 

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Λυκείου Κορίνθου συγχαίρουν τη μαθήτρια της Β? Λυκειου του Σχολείου μας Μαρκοπούλου Ιωάννα για την επιτυχία της στο διαγωνισμό Euroscola 2017 όπου και επελέγη να αντιπροσωπεύσει την Πελοπόννησο και το σχολείο της στην αποστολή που θα ταξιδέψει στο Στρασβούργο στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού.
Η Ιωάννα μαζί με άλλους 23 μαθητές από την περιφέρεια θα παρευρεθεί στο Στρασβούργο της Γαλλίας, όπου θα παρακολουθήσει συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου και θα μυηθεί στην διαδικασία της λήψης αποφάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Της ευχόμαστε να απολαύσει τις μαγικές εμπειρίες που θα της δοθούν και να επιστρέψει γεμάτη νέα γνώση και υλικό που θα μοιραστεί με την υπόλοιπη σχολική κοινότητα του 4ου Λυκείου Κορίνθου όπως και οι πολυάριθμοι συμμαθητές της παρελθόντων ετών.

 

 

getinvolved_icon

 

2ος Παγκορινθιακός Μαθητικός Λογοτεχνικός  Διαγωνισμός

Το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα  19.30? πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού σχολείου Βέλου η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 2ο Παγκορινθιακό Μαθητικό Λογοτεχνικό  Διαγωνισμό ποιήματος και διηγήματος.

Το σχολείο μας , το 4ο ΓΕΛ βραβεύτηκε ως πολυγραφότατο σχολείο, με 13 συμμετοχές -3 μαθητές της Γ? Λυκείου, 5 μαθητές της Β? Λυκείου και 5 μαθητές της Α? Λυκείου- στους οποίους απενεμήθη ενθύμιο συμμετοχής,  αφού ασχέτως αποτελέσματος όλοι οι μαθητές είναι νικητές και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

20170515_100510Πολλά συγχαρητήρια στην μαθήτρια μας  της Α? Λυκείου Αγγελική Μπεσίστα που απέσπασε το 1Ο Βραβείο για το διήγημα «Γκρι».

Θα ήταν μεγάλη μας παράληψη αν δεν ευχαριστούσαμε τις καθηγήτριες φιλολόγους του σχολείου μας που παρακίνησαν, παρότρυναν και συμπαραστάθηκαν στους μαθητές μας κ. Ρουμπέκα Μαριλένα και κ. Χάψα Μαίρη χάριν στην οποία λειτούργησε εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στο σχολείο μας στα πλαίσια του μαθήματος  της Ερευνητικής Εργασίας.

 mpet

 

 

Την Κυριακή 7 Μαΐου στην τελετή βράβευσης για τον Διαγωνισμό Μαθηματικών «ο Θαλής» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας βραβεύτηκαν οι μαθητές :

Από την Α? Λυκείου

  1. Κούτμος Παναγιώτης
  2. Ξεθάλη Βασιλική
  3. Πάγια Τζέσικα   και

Από    την Β Λυκείου

  1. Λιαποπούλου Δάφνη

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές,  με την ευχή να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον, να διακρίνονται για τις επιδόσεις τους και να μας κάνουν υπερήφανους που είναι μαθητές μας.

Να ευχαριστήσουμε επίσης  τους καθηγητές μαθηματικούς του σχολείου μας  κο Τσιμπούρη Κων/νο και Πετρουλάκη Γεώργιο για τον χρόνο που αφιέρωσαν στην προετοιμασία των μαθητών της Α” και Β” Λυκείου αντίστοιχα.

D03_7049

 

 

 

 

 

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 27410 76444
Φαξ: 27410 76446

4lykkori@sch.gr

Περιοχή Αγίου Γεωργίου
20100 Κόρινθος

Χρονοαρχειοθήκη
Αρχειοθέτηση κατα κατηγορία
Αναζήτηση
Ημερολόγιο άρθρων
Δεκεμβρίου 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοε    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031